Pages

Saturday, January 15

mitos kupu-kupu masuk dalam rumah..

hye! hai! hoi! eh tak senonoh sungguh greet orang dengan hoi.. jangan ambil hati ye.. saja  je ubah mood.. akhir akhir nih tak ada mood laa nak update belog.. entah kenapa.. mungkin sebab Didi mati.. nangis lagi.. T_T 



atau sebenarnya sebab idea dah makin kering.. hishh! nih semua salah pemanasan global laa.. dengan idea idea sekali jadi kering.. sebab panas malampau kan.. melalut laa pulak.. 



assalamualaikum.. (^_^)



*********



nak cerita nih sebenarnya.. tadi aku ternampak seekor kupu-kupu besar! serius besar.. pastu, macam orang jakun tak pernah nampak kupu-kupu besar, terus snap gambar.. muahaha! nih laa dia..




nak tahu, dulu dulu kan ada satu mitos kononnya, kalau ada kupu-kupu atau rama-rama masuk dalam rumah, maksudnya ada tetamu nak datang.. jadi, setiap kali ada kupu-kupu atau rama-rama masuk rumah, mesti kitorang akan expect akan ada tetamu.. dan tahu tak? betul betul ada tetamu datang lah! hoho~ 



eh.. tapi jangan lah korang percaya sangat mitos macam nih.. mitos ke namanya eh? sebab mungkin sebenarnya hanya kebetulan je pun.. tapi, seronok jugak.. muahaha!






sekarang, dah jarang nampak kupu-kupu masuk dalam rumah.. kalau ada pun, tak ada tetamu datang pun.. tengok! memang tak boleh percaya lah mitos nih.. huh! 



nota kaki: korang ada tak mitos mitos macam nih? 

Related Posts with Thumbnails